Hoe kom je warm de winter door?

De maand november nadert en het begint steeds kouder te worden in Nederland. Dat is niet zo erg zolang je jezelf maar goed warm houdt. Je kunt jezelf warm houden door verschillende dingen op je dagelijkse leven toe te passen gedurende de winter. Je kunt jezelf goed inpakken wanneer je naar buiten gaat, je kunt genoeg warme dranken drinken en voldoende bewegen. In deze blog geef ik een aantal tips voor het warm doorkomen van de winter.

Draag warme kleren

Zeker tijdens de barre winterdagen is het wat moeilijker om warm te blijven. En je wilt natuurlijk lekker warm blijven! Daarom is het goed om je warm te kleden voor je naar buiten gaat. Denk hierbij aan het dragen van een dikke winterjas. Een jas die je echt goed warm houdt is een Parajumper jas, daarmee kom je ook nog eens goed voor de dag. 

Verder is het niet alleen belangrijk dat je je warm kleed voordat je naar buiten gaat, maar ook binnen kun je jezelf lekker warm houden door kleding te dragen. Draag hiervoor in verschillende lagen, als een ui zegmaar, dit houdt je goed warm. Je kunt bijvoorbeeld een t-shirt, shirt met lange mouwen en een hoodie over elkaar dragen. Ik zelf vind de Malelions hoodie zelf een fijne en warme trui, ook met deze hoodie zie je er ook nog eens flitsend uit. 

Het grote voordeel van warme kleding binnenshuis dragen is dat je verwarmingskosten niet zo belachelijk hoog oplopen. Dan ben je warm, modieus en bespaar je op de verwarming. Hoe mooi is dat!

Beweeg voldoende

Een andere vorm van jezelf opwarmen is door veel te bewegen. Dat is nog eens gezond ook! Maar wat zijn dan dingen die je kunt doen? Wanneer je naar werk of school reist kun je dit bijvoorbeeld op de fiets doen en dan even een stuk lekker hard gaan trappen! Zeker met je warme Parajumper jas aan heb je het binnen no-time warm. En deze warmte houdt zich dan goed vast door de dikke jas.

Daarnaast kun je wanneer je thuis bent leuke oefeningen doen met instructiefilmpjes die je online kunt volgen. Tegenwoordig zijn er ook een hoop games op consoles beschikbaar om lekker mee te sporten. Zo bespaar je ook weer die verwarmingskosten waar ik het eerder over had. 

Ook op kantoor kun je wat meer bewegen door de trap te nemen en wat vaker een rondje koffie te halen voor je collega’s. Die vinden dat vast niet erg! En de koffie houdt je ook nog eens warm, wat wil je nog meer?

Geef een reactie