Donkere ruimte goed verlichten

Goede verlichting is natuurlijk altijd iets wat men kan waarderen. Niet alleen wanneer het in de avond of in de nacht donker is. Maar ook overdag kan een ruimte heel donker zijn en daardoor slechter zichtbaar. Dit komt vooral voor wanneer een ruimte weinig ramen heeft zoals bij een groot kantoorpand of een school.  Het is dan in beide gevallen fijn als er goede verlichting aanwezig is. Dan is alles beter zichtbaar en kunnen de werkzaamheden vaak beter worden uitgevoerd. Dit is ook van toepassing in een magazijn. Vaak is een magazijn best een donkere plek omdat er ook hoge stellingen kunnen staan. Maar juist in een magazijn is het van groot belang dat er voldoende licht is. Dit licht kan er namelijk voor zorgen dat alles in het magazijn beter zichtbaar is. Barcodes, stellingnummers, voorraad achter op de plank en nog veel meer onderdelen moeten goed zichtbaar zijn in het licht. 

Verschillende keuzes

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om iets te verlichten. Een goede oplossing kan zijn de led high bay ufo lampen voor magazijn. Dit zijn lampen met een hoge lichtopbrengst, maar dan gelukkig wel zonder dat het om een hoog vermogen hoeft te gaan. Er zijn dan binnen deze lampen weer veel verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld hoeveel lumen gewenst is, er zijn modellen met 10.000 tot 24.000 lumen, soms zelfs nog meer. Ook kan er gekozen worden van welk materiaal de buitenkant van de lamp gemaakt wordt. Dit geeft dan ook weer een andere uitstraling in het magazijn. Er kan dan worden gekeken wat goed bij het bedrijf past. Er zijn bijvoorbeeld ook lampen gemaakt met aluminium. Het voordeel hiervan is dat het kwalitatief een goede lamp is en er kan ook een waterdicht model worden gekocht. Dit kan een goede oplossing zijn in magazijnen of ruimtes waar het wel eens vochtig kan zijn of met water moet worden gewerkt. De verlichting is dan natuurlijk ook direct beschermt tegen vocht en vuil. 

Dimmen van lampen

In de thuissituatie worden vaak al dimmers toegepast. Bijvoorbeeld bij de lamp boven de eettafel, wanneer er meer of minder licht gewenst is kan dit met de dimmer worden aangepast. Wat niet veel mensen weten is dat ook de lampen op kantoor of in het magazijn hier gebruik van kunnen maken. Maar niks is minder waar, er moet dan wel opgelet worden bij het aanschaffen van de lampen. Sommige zijn wel en sommige zijn niet te dimmen. Maar voor veel bedrijven of magazijnen kan dit een hele fijne toevoeging zijn zodat er controle is over de hoeveelheid licht. 

Geef een reactie