infrarood paneel badkamer

Van de cv-ketel af

In het jaar 2050 moeten alle huishoudens in Nederland af zijn van het gas en dus van de cv-ketel. In 2030 wordt dan ook al de Groningse gaskraan dichtgedraaid zodat Nederland dichter bij zijn klimaatdoelstellingen komt voor de toekomst. Want die zijn er wel degelijk. Dit heeft u waarschijnlijk al aan veel dingen gemerkt. Het probleem is alleen dat veel mensen dit niet realiseren wanneer hun oude cv-ketel vervangen moet worden door een nieuwe. Veel van deze mensen kopen dan nog steeds een nieuwe cv-ketel hier terug voor in de plaats. Wanneer uw cv-ketel aan zijn einde is gekomen kunt u veel beter op zoek naar een ander alternatief. Een duurzamer alternatief. Hier zijn veel opties voor op de markt, denk bijvoorbeeld aan de warmtepomp, of een infrarood verwarming die op stroom loopt. Een warmtepomp kan voor veel mensen aan de zeer dure kant zijn, daarom is het met een lager budget handiger om voor infrarood verwarming te gaan. 

werking infrarood verwarming

Een infrarood verwarming loopt op stroom in plaats van op gas. Wanneer u van plan bent om op groene stroom over te stappen is dit een goede optie voor u, zo wordt uw huis direct een stuk duurzamer. Een infrarood verwarming is een stralingsverwarming die niet schadelijke infrarood stralen uitzendt de ruimte in die u verwarmd wil hebben. Deze stralen die de verwarming afgeeft voelen net als de stralingswarmte van de zon, het geeft dus direct een warm gevoel. De stralingswarmte wordt opgenomen door meubels, wanden en de vloer die deze warme opslaan en afgeven aan de lucht in de ruimte. 

infrarood panelen 

Een infrarood verwarming bestaat uit panelen. Zo kunt u deze plekken in alle ruimtes van het huis hangen. Als u de infrarood verwarming als hoofdverwarming wilt hebben moet u in elke ruimte zo een paneel hebben. Deze panelen kunnen apart bediend worden. Zo kunt u wanneer u zich in bijvoorbeeld de huiskamer bevindt dit paneel op 21 graden zetten en de rest van de panelen in huis op 17 graden zetten. Zo bent u ook nog eens een dubbelop duurzaam bezig. Wanneer u dan weer naar een andere kamer gaat kunt u het paneel ook op 21 graden zetten. Deze panelen werken met straling, dus de kamer is in een mum van tijd warm. Als u de infrarood verwarming neemt al hoofdverwarming is het wel verstandig om extra elektra aan te leggen door het hele huis heen. U kunt ook de infrarood verwarming als plaatselijke verwarming gebruiken. Zo kan ik me voorstellen dat een infrarood paneel badkamer heel erg gewenst kan zijn.

Geef een reactie