Vakantie door Nederland!

Vakantie in het buitenland kan heel mooi en leuk zijn. Lekker met het vliegtuig een aantal uur vliegen en je bent in een hele andere cultuur. Maar soms is het ook wel eens lekker om iets dichterbij huis te zijn in de vakantie. Of misschien heb je gewoonweg het geld niet voor een verre reis. Ook moet je voor een verre reis wel de tijd hebben, want korter dan twee weken is vaak de moeite niet waard. Als je geen tijd, geld of zin hebt in een verre reis, kan je ook eens een keer je eigen land verkennen. Dit doen maar weinig mensen, maar het kan heel mooi zijn! Lees hier meer over vakantie in ons eigen kikkerlandje.

Stad en strand

Een eerste optie is om lekker de auto te pakken en erop uit te gaan. Nederland heeft heel veel leuke steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht, Leiden, Rotterdam, enzovoort. Daarnaast kan je ook, als je meer opzoek bent naar een echt vakantiegevoel, een paar nachtjes aan het strand boeken. En je kan dit natuurlijk ook combineren! Met de auto gaan kan heel handig zijn omdat je van alles in de achterbak kan gooien. Ook kan je nog je kampeerspullen meenemen als je geen zin of geld hebt om een hotelletje te boeken. Het kan echt heel ontspannend en romantisch zijn zo knus in een tentje!

Voor de avonturier

Ook voor de avonturieren onder ons is genoeg te doen in Nederland. Wat veel mensen wel weten is dat Nederland hele mooie natuurgebieden heeft. Alleen er zijn weinig mensen die er ook echt voor kiezen om in hun vakantie daar naartoe te gaan. In deze gebieden zijn vaak genoeg avontuurlijke activiteiten te doen. Van kanoën tot ziplinen; je kan het zo gek niet bedenken en het is er. Als je iets minder avontuurlijk bent maar wel sportief, kan je ook lekker de fiets pakken. Google anders eens op e-bike middenmotor en dan vind je vanzelf de beste elektrische fietsen. Want zo’n hulpmiddeltje is wel lekker bij tegenwind en zodat je langere afstanden kan afleggen. Dan kan je dus veel meer zien in korte tijd!

Toeristenattracties

Tot slot vind ik het altijd een leuke aanrader om ook eens wat toeristenattracties mee te maken. Als je je niks aantrekt van de hordes toeristen, kan dit namelijk heel leuk zijn. Dan weet je ook eens wat zij meemaken! Bijvoorbeeld een dagje Volendam en daar lekker op de Dijk een haring eten. Of naar het Rijksmuseum in Amsterdam en daarna stroopwafels halen op de Albert Cuyp. Allemaal typische toeristenactiviteiten, maar geweldig grappig om dit eens uit te proberen.

Geef een reactie