Bloeiend Oost-Europa

Op vakantie naar Oost-Europa?

Velen van ons in West-Europa denken bij Europa ook voornamelijk alleen aan West-Europese buurlanden. Vanuit Nederland denk je aan Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en de Scandinavische landen. Maar er liggen natuurlijk net zoveel landen in het Oosten die ook gewoon bij Oost-Europa horen. De reden dat we hier op een andere manier over denken komt door de koude oorlog en het ijzeren gordijn. Voor lange tijd was Oost-Europa om deze reden afgesloten van de rest van Europa. Daarbij aangezien het systeem van de Soviet-Unie niet werkte was Oost-Europa ook veel grauwer en armer. Daardoor was het zelfs na de val van het ijzeren gordijn niet meteen een populair vakantiebestemming.

Gelukkig is dit in de afgelopen tien jaar veranderd. De Oost-Europese landen staan er financieel beter voor, hebben en meer westerse cultuur geadopteerd en zijn daardoor aantrekkelijker voor toeristen aan het worden. Dit betekent dat het de beste tijd is om op vakantie te gaan naar Oost-Europa. Zeker aangezien het nu nog relatief goedkoop is. Hoe populairder de landen zullen worden hoe duurder de prijzen zullen zijn. Er zijn een heleboel mogelijkheden voor vakanties in Oost-Europa. Een van de prachtige landen in het zuiden van Oost-Europa is Kroatië. Wereldberoemd geworden omdat Game of Thrones er was opgenomen in Dubrovnik heeft Kroatië de mooiste stranden ter wereld. Het doet absoluut niet onder voor landen zoals Spanje en Italië.

Krakau

Desondanks zijn de steden noordelijker in Oost-Europa ook fantastisch mooi. Een van de steden die momenteel aan het opbloeien is, is Krakau in Polen. Het mooiste aan Krakau is dat het een van de oudste steden is in Poland. Het heeft daardoor gigantisch veel geschiedenis. Een donkerde kant van de geschiedenis van Krakau is natuurlijk wel het concentratiekamp dat daar was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een stedentrip Krakau is daarom heel bijzonder voor mensen die zeer geïnteresseerd zijn in geschiedenis en de stad willen bezoeken om hun respect te brengen aan de mensen die er zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Desondanks kan Krakau ook een hele mooie en vrolijke stad zijn met een bruisend nachtleven waar je erg goedkoop kunt feesten. Daarnaast is ook het verblijf heel erg goedkoop. Dit maakt Krakau en Polen over het algemeen momenteel een van de beste locaties voor een stedentrip in 2019. Oost-Europa heeft misschien nog een slechte reputatie af te schudden maar dat wil niet betekenen dat dat voor altijd zo blijft. Het heeft een rijke geschiedenis en is momenteel aan het opbloeien.

Geef een reactie