grasmaaier

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Afgelopen dagen was het weerbeeld weer wat onstuimig in Nederland maar daarvoor hebben we al een paar echte lentedagen voorbij zien komen, en dat in februari! De winter hebben we echt achter ons gelaten en ondanks de wat aankomende koudere dagen gaat over het algemeen de temperatuur weer omhoog. Een goed moment om eens te bedenken hoe jij je tuin wil aanpakken voor de jaar. Als we de weervoorspellingen mogen geloven staat ons weer een mooie zomer tegemoet.

  1. Wat te doen met het gazon?

Ben jij eigenaar van een prachtige grasmat of heb je hier en daar wat groen in je tuin? Dan is het misschien hoogtijd om de grasmaaier weer onder het stof vandaan te halen. De grasmat heeft wat te verduren gekregen in de winter. Haal de bovenste, oude laag, van het gras eraf met de grasmaaier en zaai het gazon opnieuw in waar nodig is. Het korte, verse gras groeit veel beter dan het oude dorre gras wat meestal bovenop ligt. Dit is ook goed te zien aan de kleur. Groen gras is gezond, geel of bruin gras is ongezond en mag dus zo snel mogelijk worden verwijderd.

  1. Wat te doen met ongewenste gasten?

Over verwijderen gesproken? Wat doe jij met ongewenste gasten? En nee, dan bedoel ik niet de insecten. Insecten zijn juist gewenste gasten en doen veel goed voor je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van verstuiving of je planten gezond houden. Daarnaast zijn het ook prima beschermers tegen luizen. We doelen met ongewenste gasten vooral onkruid. Onkruid groeit als kool en funest voor je tuin. Andere planten krijgen minder ruimte, zuurstof, water en voedsel en kunnen hierdoor dus niet mooi uitkomen. Waarschijnlijk ben je in de winter niet al teveel bezig geweest in de tuin, dus het onkruid kan wel een opruimservice gebruiken.

  1. Wat te doen met bomen en struiken?

Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor het gazon. Er moet een stuk vanaf. Hiervoor gebruik je echter geen grasmaaier, een snoeischaar volstaat ook prima! Haal de doodgevroren toppen van struiken en bomen af en ze kunnen weer volop gaan groeien.

  1. Wat te doen met meubels?

Ook deze kunnen waarschijnlijk wel een flinke poetsbeurt gebruiken. Met een doekje en wat sop kan je de meeste aanslag vaak wel al weghalen. Zorg er meteen voor dat je, je meubelen even behandelt met lak of een ander middel. Dat zorgt er bij hout bijvoorbeeld voor dat het niet gaat rotten.

  1. En nu?

Is je tuin weer zo goed als nieuw, koop dan wat nieuwe mooie planten. Zoals bij elke branche is er ook in de tuin vast wel een nieuwe trend of ontwikkeling. Ga eens langs bij een tuincentrum en wie weet zie je weer wat nieuws voorbij komen.

Heb je nog meer tips? Of heb je hulp nodig bij de keuze voor een type grasmaaier? Zelf raad ik een Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier aan. Heb je vragen? Laat het ons dan gerust weten in een comment.

Geef een reactie