studio anneloes

Lazy sunday essentials

Iedereen heeft wel eens een luie dag. Ik had er gisteren met mijn vriendin zo eentje. Een ‘Lazy Sunday’: heerlijk. We hebben het er ook wel echt van genomen en het heeft ook veel goeds gedaan voor onze relatie. Een hele dag luieren samen en kletsen over van alles en nog wat, bij elkaar in de armen liggen: de moeite waard om een keertje in te plannen met jouw partner. Mocht je je afvragen wat je in hemelsnaam allemaal nodig zou hebben/zou willen hebben op een perfecte luie dag, lees dan mijn blog verder voor Lazy Sunday essentials.

De essentials

  1. Allereerst moet de ruimte knus en gezellig worden gemaakt. Wij hebben de gordijnen dichtgetrokken, lichtjesslingers opgehangen en alle kussens uit het huis verzameld. We hebben zelfs het matras van ons bed gehaald en die vervolgens in de woonkamer neergelegd: de hele dag in de slaapkamer voelt nog minder fris. Onze woonkamer werd een knus stulpje, vol met matrassen, kussens, dekens en zwak verlicht door de lichtjesslinger.
  2. Nu de ruimte knus en gezellig is geworden, is het tijd om je zelf ook comfortabel te maken. Ik trok een oude joggingbroek en t-shirt aan en mijn vriendin trok haar favoriete huiskleding aan van studio anneloes. Een Lazy Sunday in spijkerbroek bestaat immers niet!
  3. Vervolgens is het essentieel om de activiteiten te bepalen. En dan heb ik het niet over sportieve activiteiten, maar over de dingen die je op je luie dag wil doen. Houden jullie bijvoorbeeld allebei enorm van muziek? Zet dan een boxje op met een leuke playlist en ga lekker met zn tweeën liggen luisteren. Of houden jullie allebei van dezelfde serie of film? Zet dan een laptop neer, of als je hebt: installeer een beamer, en maak er een binge watch dag van! Het kan ook hartstikke leuk zijn om samen spelletjes te spelen of een puzzleboekje erbij te pakken. Wat jullie ook kiezen om te doen: leg de telefoons weg. Dat was onze regel voor de dag en het hielp enorm. Geen afleiding van een werkmailtje of appjes of telefoontjes van vrienden of (schoon)ouders. Even de focus op elkaar.
  4. Een luie dag is niet compleet zonder een weloverwogen menu. Zijn jullie snoepkonten? Trek dan de Jamin van te voren leeg met een enorme zak snoep. Toch meer van de hartige hapjes? Zakken chips en mini pizzaatjes deden het bij ons erg goed. Je kunt natuurlijk ook gewoon eten bestellen tegenwoordig, dus mocht de luie dag niet zo ver van de voren zijn gepland is dat altijd een mogelijkheid!

Geef een reactie