verhuizen

Maak van je verhuizing een feestje

Wanneer je gaat verhuizen is het handig om tijdig je tv en internet aan te vragen bij je huidige of nieuwe provider. Er gaat namelijk nog wat weken overheen voordat je provider aangesloten kan worden in je nieuwe huis. Dit heeft in principe niet zoveel met jou te maken maar meer met het abonnement van de vorige eigenaar. Het is dan ook wel balen als pas tv en internet gaat aanvragen op de dag dat je de sleutels krijgt. De kans bestaat dan namelijk dat je de eerste maand helemaal geen aansluiting hebt!

Alles op een rijtje zetten

Het is al lastig genoeg dat verhuizen. Je moet met zoveel dingen rekening houden en vooral heel erg veel dingen plannen. Mijn redding was om gewoon echt alles op papier te zetten met alle contactpersonen en telefoonnummers erop vermeld. Waarom? Er gaat altijd wel iets verkeerds. Al is het niet de plant die in de wagen omvalt, dan is het wel een verhuisdoos die halverwege de rit spoorloos is geraakt.
Het hele verhuisproces is gewoon soms een drama. Bekijk het positief, je krijgt er hoogstwaarschijnlijk een mooie woonplek voor terug. Je moet je geen zorgen maken om de dingen die fout gaat en vooral niet in de stress schieten, dan kom je al een aardig eind.

Budget voor de verhuizing

Het is altijd een vraag hoeveel je daadwerkelijk moet besteden voor de verhuizing. Als je zelf je spullen gaat verhuizen dan heb je al veel kunnen besparen op een verhuisbedrijf maar tegelijkertijd ben je dan voor niks verzekerd. Wanneer je televisie door je auto heen vliegt ben je dus zelf aansprakelijk en moet je dus ook zelf een nieuwe televisie moet kopen. Houd hier dus wel rekening mee in je budget. Daarnaast zal je altijd extra verhuisdozen moeten huren of kopen want je huurt of koopt altijd te weinig dozen en het inpak materiaal is ook altijd wel prijzig.
Maak van je verhuizing vooral een feestje, het is ook een hele leuke periode. Je gaat een nieuwe periode van jou of jullie leven tegemoet. Schreeuw een keertje mee met de muziek en zet de krat bier in het midden van de nieuwe woonkamer.

Wat ze allemaal zeggen…

Ze zeggen het allemaal, voordat je het weet kan je heerlijk genieten op je bank van je nieuwe omgeving. Het zal dan vooral prettig zijn dat je tv en internet het direct doet. Dus, ga je binnenkort verhuizen? Vraag vandaag dan nog je tv en internet aan bij een provider!

Geef een reactie