Mistgenerator

Hoe bescherm ik mijn kostbaarheden?

We hebben allemaal een aantal spullen die we niet kwijt willen raken. Die spullen kunnen heel waardevol zijn, heel kostbaar of een combinatie van beide. Helaas zijn er mensen die onze spullen ook willen hebben en deze proberen te stelen. Dit is natuurlijk heel vervelend en het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huis goed beschermd is om inbraak te voorkomen. In deze blog zal ik kijken naar een aantal manieren om inbraak te voorkomen en manieren om je kostbaarheden te beschermen zelf nadat er is ingebroken.

Doe de deur op slot

Eén van de meest voorkomende manieren hoe er wordt ingebroken is het openflipperen van de voordeur. Flipperen is met een kaart tussen de deur op een neer bewegen totdat deze opschiet. Als je de deur echter volledig dichtdraait is flipperen echter niet meer mogelijk. Inbrekers zullen dan een andere manier moeten vinden om je huis binnen te komen. Vaak maken die andere manieren veel meer geluid, waardoor je buren het horen en de politie kunnen bellen. Zorg er dus voor dat als je altijd de deur helemaal op slot draait, anders maak je het inbrekers wel heel erg eenvoudig.

Alarmsysteem

Veel huizen hebben tegenwoordig al een alarm. Niet elk alarm is echter van dezelfde kwaliteit. Zo zijn er alarmsystemen die afgaan bij beweging, maar als je een hond hebt thuis werkt dat natuurlijk niet. Je zou dan kunnen kiezen voor een alarm dat alleen maar afgaat als er een deur opengaat of raam wordt ingeslagen. Op die manier kan je effectief alarmsysteem combineren met een huisdier zonder de vele valse alarmen.

Mistgenerator

Je hebt misschien nog nooit van een mistgenerator gehoord, maar het is één van de meest effectieve manieren om inbrekers zonder kostbaarheden weg te laten gaan. Mistbeveiliging creëert mist als je alarm af gaat. Dat is heel erg handig, want vaak duurt het een tijdje voordat de politie bij je huis is. Een inbreker heeft vanaf het moment dat het alarm afgaat nog een aantal minuten om je kostbaarheden te vinden. Een mistgenerator zorgt ervoor dat hij niks meer kan zien in je huis, omdat je hele huis onder de mist komt te staan. Het fijne van dit systeem is dat wanneer de mist weer wegtrekt het geen sporen of geur achter laat. Dit systeem is echter wel een laatste redmiddel en het is effectiever om inbrekers helemaal uit je huis te houden natuurlijk.

Geef een reactie