isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal: makkelijk een warm huis

Het kan je niet ontgaan zijn: er is veel te doen om onze energierekening. Die gaat fors omhoog. Net als veel Nederlanders ben ik daar niet erg blij mee. Integendeel, ik maak me daar best wel zorgen over. De bedragen die mijn energieleverancier laat zien zijn fors. Dus het wordt hoog tijd om het heft in handen te nemen en op energie te gaan besparen. Want ik heb zelf ook wel een klein aandeel in dat hoge bedrag. Om maar eens wat te noemen: ik douche lang en ik houd ook van een bad op zijn tijd dat ik dan constant aanvul met heet water. En als ik ’s avonds gewoon onder mijn dekbedje op de bank ga liggen hoef ik na mijn werkdag thuis de verwarming niet aan te zetten. Ook al doe ik dat nu wel. En ik kan mijn huis ook beter gaan bekleden met isolatiemateriaal. Dat is makkelijk voorhanden en het kan me veel geld opleveren.

Isolatiemateriaal in vele vormen

Een kleine rondgang op internet leert me dat ik mijn hele huis van top tot teen met allerlei soorten isolatiemateriaal kan bekleden. Tjonge, wat zal ik het lekker warm hebben. En dat niet alleen, het isolatiemateriaal belooft ook koele zomers. Toch handig met de opwarming van ons klimaat. Ik kan de muren, het dak en de vloer isoleren en ja, zelfs de kruipruimtes. Nu heb ik die gelukkig niet, maar dan weet je het maar. Het is even een investering, maar ik denk dat het me flink wat kan opleveren. Met vrienden pak ik nu mijn woning aan. En ik moet zeggen dat ik al snel het verschil merkte. Ik gebruik mindere energie. Oké, dat douchen is nog wel een dingetje en het heerlijk in bad liggen ook. Van sommige gewoontes kom je maar moeilijk af.

Energierekening aangepakt

Ik hoop echt dat mijn acties tot resultaat gaan leiden. Ik doe er in ieder geval mijn best voor. Het is ook wel belangrijk dat we hier met z’n allen over nadenken. We hebben tegenwoordig zo veel en zulk goed isolatiemateriaal, we kunnen ook daadwerkelijk wat doen. We zullen ook onze levensstijl wat moeten aanpakken. Persoonlijk vind ik dat nog het moeilijkst. Van sommige dingen geniet ik gewoon zo. Nou ja, en jezelf af en toe verwennen mag toch el? Het blijft een lastige balans. Maar ik heb de eerste stap gezet naar een energiezuiniger leven. Doe jij hem ook?

Geef een reactie