verven

Hoera een nieuw huis!

Heb je een nieuw huis gekocht en ga je binnenkort verhuizen? Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe thuis! Er moet nu een hoop gebeuren om er ook een echt thuis van te kunnen maken. Sommige huizen zijn zo goed onderhouden dat je er meteen in kunt, maar dat geldt zeker niet voor elk huis. Wij weten dat het in Nederland erg van verschillen en daarom hebben we deze blog geschreven. Je kunt hier lezen welke dingen je moet checken en eventueel aanpakken aan je nieuwe huis. Maak je notities? Zo heb je alles bij de hand en kun je een soort checklist maken.

Bekijk de muren

Als je goed kijkt naar de muren moet je kunnen zien of deze opgeknapt moeten worden. Voor veel slecht onderhouden huizen geldt namelijk dat je opnieuw moet stucen. Dit is een van de eerste dingen die je aan het huis moet laten doen. Met slechte muren kun je namelijk vrij weinig. Het is dus aan te raden om op tijd je muren te checken, zodat je deze meteen kunt aanpakken. Door dit uit te stellen loopt de hele verbouwing misschien wel vertraging op en dat wil je als het goed is niet. Regel het dus meteen!

Minder zichtbaar, wel belangrijk

ER zijn dingen in je huis die niet echt opvallen, maar het wonen wel prettig of minder prettig maken, Als je isolatie niet goed is geregeld kan het in huis erg warm of juist erg koud worden. Als er iets is dat je niet moet willen dan is het een te koud of te warm huis. Laat de isolatie dus ook goed nakijken. Hoe zit het met het dak? Misschien is een dakrenovatie wel nodig. Als je dit niet eerst even checkt, weet je niet of het of je iemand voor een dakrenovatie moet zoeken. Niet iedereen kan dit, maar het is wel erg belangrijk dat je dit laat doen als het dak niet meer optimaal is.

Tijd om echt te beginnen

Als alle saaie, maar toch belangrijke delen van het huis gecheckt en aangepakt zijn, is het tijd voor iets leuks. Het is nu tijd om te gaan bedenken wat voor woonstijl je in huis gaat toepassen, welke kleuren er op de muren komen en wat voor vloer er komt. Dit is gelukkig veel leuker om te doen. Pak zo snel mogelijk de belangrijkste werkjes aan het huis aan, want dan kun je eerder beginnen met het inrichten van jouw ideale woning.

Geef een reactie