De energielabel van je woning verbeteren doe je zo 

Wanneer jij een nieuwe woning gaat kopen of huren en de woning heeft een slecht energielabel, dan is het handig om te weten hoe jij het energielabel van je woning kan verbeteren. Elke woning in Nederland is namelijk voorzien van een energielabel en een energielabel geeft aan of een woning energiezuinig is of juist niet. Hoe beter het energielabel, hoe energiezuiniger de woning is en hoe meer de woning waard is. Veel mensen weten namelijk niet dat de waarde van een woning ook kan stijgen door een beter energielabel. Dat heeft ermee te maken dat energiezuinige woningen meer in trek zijn dan onzuinige woningen. Dit is logisch aangezien je in een woning met een goed energielabel minder energie verbruikt waardoor je minder vaste lasten hebt. In dit artikel lees je meer informatie over hoe jij de energielabel van je woning kan verbeteren. 

 

Laat je woning isoleren 

Veel woningen in Nederland en dan voornamelijk veel sociale huurwoningen zijn erg oud. Oude woningen zijn vaak slecht geïsoleerd waardoor er veel warmte kan ontsnappen. Doordat warmte eenvoudig kan ontsnappen, moeten er telkens weer nieuwe fossiele brandstoffen zoals gas gebruikt worden om de woning warm te houden. Dit resulteert tegenwoordig in een torenhoge energierekening. Door je woning te laten isoleren, voorkom je dat warmte kan ontsnappen, verbruik je minder fossiele brandstoffen waardoor je minder energiekosten kwijt bent. Daarnaast verbeter je ook het energielabel van je woning. 

 

Zonnepanelen aanleggen 

Het aanleggen van zonnepanelen zorgt er niet voor dat je woning energiezuiniger wordt, want je blijft even veel energie gebruiken, maar dan je eigen energie. Je wordt wel minder afhankelijk van de energiemaatschappij en daardoor tellen zonnepanelen ook mee voor het verbeteren energielabel. Het aanleggen van zonnepanelen is zeker een verstandige keuze aangezien je daar enorm veel geld mee kan besparen. Zonnepanelen nieuwbouw van leverancier Solinso kunnen inderdaad vrij prijzig zijn, maar je moet het zien als een investering. 

 

Ga van het gas af 

Erg veel woningen in Nederland gebruiken nog steeds gas voor het verwarmen van de woning of het verwarmen van water. Om het energielabel te verbeteren en om ervoor te zorgen dat je minder hoeft te betalen aan de energiemaatschappij, kun je er het beste voor kiezen om de gasaansluiting te verwijderen en je gehele woning op elektriciteit te laten werken. Woningen die nieuw gebouwd worden, zijn zelfs verplicht om elektriciteit te gebruiken in plaats van gas. Houd er wel rekening mee dat dit enorm veel geld kan kosten dus het is en blijft handig om altijd onderzoek te doen naar de kosten. 

Geef een reactie