Wat zijn obligaties precies?

Veel mensen hebben nog nooit gehoord van obligaties, maar zijn wel bekend met aandelen. Obligaties zijn naast aandelen een van de bekendste dingen waarin je kunt beleggen. Voor een beginnende belegger kan het daarom best interessant zijn om hierover meer te leren. Obligaties kopen kan heel interessant zijn voor een beginnende belegger, omdat je hier veel winst uit kunt halen. In feite is het een schuldbewijs en is het een deel van een lening die is aangegaan door een land. Een obligatie heeft vaak een looptijd van 30 jaar en ligt daarom ook vast onder een rentebedrag. Aan het einde van deze obligatie wordt deze volledig afgelost. Maar waarom is het handig om obligaties te kopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waarom investeren in obligaties

Veel mensen vragen zichzelf af waarom ze moeten investeren in obligaties. Er zitten namelijk wel risico’s aan, maar dit zijn er veel minder dan bij aandelen. Een obligatie is bijna altijd winstgevend en dit natuurlijk voor een langere periode. Vergeleken met sparen op een spaarrekening is dit natuurlijk een stuk fijner. Je krijgt meer rente over je investering en kunt op deze manier meer geld verdienen. Obligaties zijn beursgenoteerd en de koersen worden vaak uitgedrukt in een bepaald percentage. Als je investeert in een obligatie, ben je vaak je geld kwijt voor een langere periode. Hiervoor krijg je natuurlijk wel meer rente en dat is voor de meeste mensen winstgevend.

Daarnaast is zilver beleggen ook helemaal in tegenwoordig en kiezen hier ook veel mensen voor. Zilver verliest net zoals goud bijna niet z’n waarde en zijn daarom een goed iets om in te investeren. De meeste mensen beleggen in zilver via het internet, maar dit kun je ook doen in het echt. Je kunt bijvoorbeeld een zilver bar kopen en deze opslaan in een kluis in je woning.

Broker

Als je wilt beginnen met beleggen is het heel belangrijk dat je een broker vindt op het internet. Via deze broker kun je namelijk beginnen met beleggen en investeringen aangaan en stoppen. Er zijn een hoop verschillende brokers en deze moet je daarom goed met elkaar vergelijken. Kijk naar de prijzen die gehanteerd worden, maar natuurlijk ook naar de services van een broker. Bij sommige brokers kun je alleen in obligaties handelen en bij andere weer alleen in crypto of in aandelen.

 

Geef een reactie